Efterlängtade








Efter en månad kommer äntligen skorna som jag köpte av Tyra. Riktigt snygga är dem men jag skulle inte säga att dem var värda all väntan. Men nu när jag har fått är jag ändå glad över dem. Dem blir snygga nu när solen börjar titta fram!

Våren knackar på dörren









Sista februari idag,
en extra dag fick vi iår. Vi får hoppas att den blir riktigt bra. Har ni sett att våren är påväg? Så himla härligt!

Frukost




Mitt nya favoritbröd!




Mamma har varit här på en mysig frukost, alldels nyss cyklade hon hem igen. Bjöd på en liten prinsessbakelse också, gottigt! Nu blir det dusch och sen blir det jobb några timmar.

En vecka








Denna vecka har gått från snö till regn och blask till solsken och plusgrader. Dessvärre är det minusgrader nu igen, men hoppas på sol imorgon igen! Tänk att det kan gå så snabbt, det är ju härligt.

Glimtar





















Här får ni några glimtar ur lyan!


Dreaming



Där skulle jag vilja ligga just nu ♥


Fettisdagen bjöd på...










... muffins-semlor eller cupcakes-semlor om man så vill.
Mandelmassa, grädde, vaniljsås och kesella med hallon smak var valmöjligheterna. Gjorde både vanliga muffins och chokladmuffins. Tror det var uppskattat av min familj, jag tyckte dem blev himla goda i varje fall!

Muminpappa





Muminpappan tillhör nu också samligen.
Muminpappan och hans fiskespö. Han var inte någon favorit hos mig när jag var liten, förstod mig inte riktigt på honom då tror jag. Men jag uppskattar honom mer nu.




Muminpappan är den äventyrlige familjefadern som sitt största nöje i att skriva sina memoarer om sin äventyrliga ungdom. I sin sökan efter äventyr kryddar han ibland till livet lite genom att vända sig till gamla skumma bekanta, men hans trofasthet för honom alltid hem till familjen. Muminpappans främsta kännetecken är hans hatt, som han alltid bär. Muminpappan är föräldralös och lämnades på ett barnhem som liten. Sin ungdom tillbringade han ständigt ute på äventyr, och det var också ute på sina äventyr som han träffade Muminmamman som han sedan gifte sig med.

Bradley Cooper



Då var vi nere på nummer 70 på snygging listan! När man tänker på Bradley Cooper eller ser honom för den delen förknippar man väl honom mest med Baksmällan men han var väl också med i Dumpa mig om jag inte minns fel. 37 år fyllde han den 5 januari i år. Men visst är han snygg?

Väder










Fasligt vilket snöande och regande om vart annat det är idag. Nåväl, bara det inte blir liggande så det blir mer snö, det vill jag inte ha. Jag vill ha vår, gärna imorgon.

Lördagsgodis






Har ni smakat dem nya kexchokladen från cloetta? Supergod!
Starbar har jag inte smakat än men det ska vara jordnötssmör i alla fall så jag tror det blir en hit! Har ni smakat? Gillade du?

Favoriter




Det här är mina favoriter just nu.
Det är så fint att det är silverfolie inuti. Gå in här och spana in nyheterna och unna dig något fint!

Shopping i Helsingborg






Nog blev det allt lite shopping i helsingborg i helgen,
en hel del faktiskt. Den här fina väskan bland annat, använde den dessutom redan samma kväll. Den är så snygg! Köpte den på H&M för 149 kronor.

Sportlov




Byxor och Linne H&M, Väska Gina Tricot och Jeffrey Campbell


Alla hjärtans dag








Blommor och choklad kom mannen hem med idag!
Chokladen är en tradition och den får jag varje år, lika glad varje gång dessutom! Av mig fick han en kaffemugg med ett passande budskap om att det inte finns några dåliga dagar av kaffe.

Mellis






Det mesta funkar till mellanmål,
jag brukar ta lite vad jag har hemma. Såhär kan det bland annat se ut! Idag blev det dock yoghurt och macka på jobbet!

R.I.P Jalle










I helgen när jag var i helsingborg så försvann en vän.
Riktigt tråkigt då jag inte har träffat honom på ett tag. Han fick en hjärnblödning och då fick han gå bort, han kunde inte gå utan att trilla och visste inte var han var någonstans. Han skulle blivit 15 år detta året. Hoppas du är på en bättre plats nu Jalle!

Drar söder ut







Ikväll bär det av till helsingborg så just nu håller jag på och packar. Börjar tro att väskan inte räcker till, hjälp! Sen har jag problemet med vilka skor jag ska välja. Det är mycket att tänka på...

Alicia metal jeans



Det blir party till helgen, då skulle jag gärna dra på mig dessa balla jeans! Råcoola!


Lilla My






Visst är hon söt Lilla My! Denna fina mugg tillhör nu samlingen och jag invigde den direkt med varm oboy. Nästa gång kanske det blir kaffe. Hon ska få smaka alla drycker, Lilla My.


Kitty












Visst är det roligt att leka med foton ibland?
Gäller bara att ha tiden till det. Synd bara att hela ögat försvann på den sista bilden.

-18







Det ser härligt ut men det var ruggit kallt. Minus 18 grader är alldels för kallt! Hu!


H&M against aids 2012



Den 26 april släpper H&M sin femte against aids kollektion.
Hela femtio plagg innehåller den och det är många godbitar iår. Den innehåller även två badlakan och plåster. Här ovan är mina 16 favoriter.




Bilder: H&M

Ljus





Många ljus fick vi tända i helgen då vi vissa stunder hade 15 grader inomhus. Kallt!


Ballerina






Har ni smakat dessa nya kakor från ballerina?
Med fyllning i. Goda, men fyllingen var inte så krämig som jag trodde och så var det inte så mycket. Men goda var dem. Finns med choklad också.

Buzz





Hämtade ut detta trevliga paket från buzzador igår! Ett balsam med inpackning, bättre än vanligt balsam ska det vara. Någon av er som testat detta? Eller kanske också ska buzza det här? Ska bli kul att testa och se om håret blir bättre!

Välkommen februari








Äntligen går vi in i en ny månad!
Januari har verkligen känts superlång, som om den aldrig skulle ta slut, känns som det var evigheter sen vi firade in 2012 och evighetersen som det var julledig men det var ju inte så länge sen. Hur som helst, nu närmare vi oss våren och februari är varmt välkommen med en dag extra!

Kolapaj




Ingredienser

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Kolafyllning

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl sirap
  • 200 g smör

Till servering

  • 1 l blandade bär t ex hallon och blåbär
  • 2 burkar kesella/kvarg (à 2 1/2 dl)
  • 4 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.
  4. Kolafyllning: Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°C eller 20-30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av kolan i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig.
  5. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.
  6. Till servering: Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsockret.

För alla

Kolapajen är fri från ägg men innehåller mjölk och gluten.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajdeg efter eget recept.

Det går bra att frysa pajen.


Fakta: Varför ska pajdegen vila? Jo, för då "krymper" inte degen vid gräddningen.


RSS 2.0